Moeder zijn is fantastisch…

…maar soms ook best ZWAAR! Het moederschap is iets enorms. We willen lief en rustig zijn, compassievol en er vooral zijn voor de kinderen. Onze kinderen opvoeden is immers onze belangrijkste taak.

maar …..OH WAT IS HET SOMS zwaar!

Het is moeilijk, omdat we vaak niet kunnen leunen of steunen op partners of familieleden of andere moeders…. of omdat het enige advies wat we krijgen is: “neem maar even lekker een verwendagje voor jezelf”, alsof het daar allemaal goed door komt.

Ik weet ook niet alles, maar wat ik wel weet als een moeder van 7 is dit:  Mindfulness, lieve mama, kan jou helpen.

Als we mindfulness beoefenen, heeft onze mindfulle compassievolle aanwezige manier van zijn en leven effect op ons maar ook op anderen – en dus ook op onze kinderen.

“As our most authentic selves, we are most available to love and be loved.”

Mindfulness verandert hoe we kijken naar het leven en geeft je handvatten om in het nu te blijven, zelfs in een storm of een regenbui.

Je wordt minder meegesleept door gevoelens van machteloosheid of falen of het idee dat je het beter zou moeten doen. Door het beoefenen van mindfulness ontdek je hoe je te midden van de chaos van het dagelijkse leven de moeder kan zijn die je ZO GRAAG WILT ZIJN.

Ik ben hier voor jou
Met een serie van 4 praktische workshops leer je de basis van mindfulness toe te passen. Wil je je meer richten op zelfcompassie en zelfontwikkeling zonder meditatie? Dan zijn de selfcare workhops wellicht iets voor jou.

Wat mag je verwachten?

• Je leert meer aanwezig zijn in het dagelijks leven en in het leven van je kinderen  en automatische reacties op spanning en stress te vermijden.

• Je vindt je eigen centrum van kalmte, brengt je gedachten tot rust en brengt deze rust ook over op de kinderen in je leven.

• Je wordt minder meegesleept door gevoelens van machteloosheid of falen of het idee dat je het beter zou moeten doen.

• Je onderhoudt je emotionele, mentale en fysieke welzijn te midden van de chaos van het dagelijks leven.

“De workshop wordt als zeer waardevol gezien door de deelnemers. Het is super mooi om te zien hoe ouders weer echt kunnen genieten van hun gezin en wat dat voor positieve invloed heeft op de kinderen. Ik sta soms echt versteld van het effect!"

Praktische informatie

• Locatie: Geestbrugweg 16 in Rijswijk, of lekker op het strand op Kijkduin.
• Prijs: 177,- euro voor 4 workshops van 2 uur in de ochtend of avond.

Minimum aantal deelnemers is vier.
ERVARING MET MINDFULNESS IS NIET NODIG.

* Deze 4 workshops zijn niet te vergelijken met de 8 weekse training Mindful parenting. De workshops zijn wel een fijne kennismaking met de mindfulness en kunnen veel positiefs teweeg brengen.

Speciaal voor jou

Zet jezelf eens op de eerste plek. Laad op tijdens de Mindfulness trainingen en ontdek hoe je weer kunt stralen en genieten van het moeder-zijn.