Aandacht werkt!

Bewuste aandacht ligt aan de basis van elke vorm van leren. ‘Mindfulness’, of het beoefenen van bewuste, gerichte aandacht, beïnvloedt het leren. Maar niet alleen het leren.

"Er ontstaat rust. Rust en geconcentreerde aandacht."

Het zelfvertrouwen, de creativiteit, de compassie en het vermogen om op een goede manier taken uit te voeren en problemen op te lossen nemen toe. Het brein komt tot rust, de stressreacties nemen af. Er ontstaat rust. Rust en geconcentreerde aandacht.

Training Aandacht werkt
Door te oefenen in wakker en aanwezig zijn bij je leven zoals het nu is, trainen kinderen aandacht. Zonder er meteen meningen op los te laten zoals ‘waardeloos’, ‘supergaaf’ of ‘dit wordt nooit wat’. Nieuwsgierig kijken naar en observeren van de binnenwereld. Wat is er nu?

Kinderen merken al snel dat faalgedachten of zorgelijke en negatieve gedachten alleen maar gedachten zijn. Geen feiten. Ze zijn er even, blijven even hangen en lossen weer op.

Speciaal voor kinderen en jongeren van 4 t/m 19 jaar is de training ‘Aandacht werkt’ ontwikkeld. Tijdens de training van gemiddeld een uur per week leren kinderen om vanuit een vriendelijke, opmerkzame houding hun aandacht te stabiliseren, te richten en verplaatsen.

Ze raken vertrouwd met hun binnenwereld, zonder meteen te hoeven oordelen over wat zij (of anderen) denken, voelen of ervaren. Ze leren omgaan met rust en onrust op momenten dat die er zijn. ‘Lastige gedachten en gevoelens’ te erkennen en niet weg te stoppen, of erdoor meegesleept te worden, maar er simpelweg vriendelijke aandacht aan te geven. En bovenal: ze leren aardig te zijn voor zichzelf en anderen.

Praktische informatie

Locatie: Geestbrugweg 16 in Rijswijk, of lekker op het strand op Kijkduin.
Prijs: op aanvraag.

De bedenker van Mijn Moederhart, Chantal, heeft inmiddels al:

0
kinderen blij gemaakt en moeders geholpen